Melle Berendsen | RealFormance

Biografie

Melle Berendsen is een pianiste, zangeres en multi-instrumentalist die zowel Nederlands als Engels zingt en door middel van het aansturen van effecten, beats en het bespelen van synthesizers een pakkende solo performance neerzet. Melle maakt muziek waarbij diepe, poëtische teksten over de dood, psychische problematiek en andere taboedoorbrekende onderwerpen verklankt worden. Daarnaast staat Melle bekend om haar talent als improvisator en live performer door middel van beweging en klank.


Melle groeide op in de uiterwaarde van oost Nederland op een woonboot. Geïnspireerd door Frank Zappa, James Blake en De Staat, begon ze aan de studie Musician 3.0 aan het Conservatorium te Utrecht om haarzelf te storten in een carrière als zelfstandig ondernemer binnen de improvisatie- en popmuziek.

In 2011, toen was ze nog 16 jaar oud, zong Melle haar zelfgeschreven nummer ‘An old fairytale’ die ging over haar overleden vriendin op BNN VARA radio.

In 2018 bracht ze de CD ‘Unomi’ uit met het poëtische wereldmuziek trio Moonck. Ze heeft veel duo cd’s en tweede stemmen gezongen op de Cd’s van me & mr. Jansen (welbekend als Kita Menari), Marcel Verbeek, NORDEN en Julian Hertz. In 2021 studeerde Melle af als ‘Music Performance Artist’ aan de opleiding Musician 3.0 op het Conservatorium in Utrecht. Melle heeft in 2021 haar eigen kunstbeweging opgezet genaamd ‘Realformance’.


Artikelen | Video’s | Muziek

Cd Moonck – UNOMI:

https://moonck.bandcamp.com/album/unomi


Artikel Gelderlander Melle Berendsen BNN VARA

https://www.gelderlander.nl/renkum/jonge-oosterbeekse-bij-beste-birdy-s-van-nederland~a559a506/


 Finalisten opzoek nieuwe Birdy bij De Wereld Draait Door

https://www.bnnvara.nl/dewerelddraaitdoor/videos/243542


 Duet op de cd van NORDEN – Crossing Lines:

https://nordenmusic.bandcamp.com/track/crossing-lines-feat-melle-berendsen


 Tweede stem cd van Julian Hertz – Passing Time

https://julianhertz.bandcamp.com/track/passing-time